Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Fatih Ortaokulu

Telefon : .
Belgegeçer : Yok
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://aksarayfatih.meb.k12.tr
Adres : ÖZAL MAH. AZERBAYCAN CAD. FATIH ORTAOKULU BLOK NO 10 SARIYAHŞİ / AKSARAY
VİZYON : İçinden çıktığı toplum için yaşayan ve üreten yiğitler yetiştirmek. Cumhuriyetin temel ilkelerine ve Atatürk Devrimlerine bağlılık esastır. Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel eğitim anlayışı esastır. •İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı, ulusal ve evrensel değerlerle donatılmış bireyler yetiştirmeyi hedefler. Bilimsel düşünme gücüne sahip, teknolojiyi kullanmayı yaşam biçimi haline getiren bireyler yetiştirmeyi hedefler. Öğrencilerin sosyal zekalarını geliştirebilecekleri uygun ortamı oluşturmayı hedefler. Bilgi üreten ve ürettiği bilgiyikullanan birayler yetiştirmeyi hedefler. Yönetici, öğretmen ve veli dayanışmasıyla öğrencinin eğitimi ve öğretiminde sürekli gelişmeyi sağlayan bir eğitim ortamı yaratmayı amaçlar. Ana dilini sözlü ve yazılı olarak iyi kullanan, geliştiren ve koruyan bireyler yetiştirmeyi hedefler.
MİSYON : Fatih Ortaokulumuzun misyonu, Öğrencilerimizi Anayasada ifadesini bulan, Atatürk milliyetçiğine bağlı; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen insanlar olarak yetiştirmek, her alanda hızlı bir iletişim süreci yaşadığımız dünyada, uluslar arası standartları yakalamış olan başarılı eğitim kurumları arasında yer almaktır. Milli değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilen, sorumluluk sahibi, yurttaş olma bilincine sahip kendini ifade edebilen, yeniliğe ve değişime açık, üretken bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2020-2021 yılında okulumuz öğrencilerinden; 4 öğrencimiz Fen Lisesi Lisesi, 1 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesi ve 2 öğrencimiz Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine yerleşmiştir.

Öğretmen :12
Öğrenci :97
Derslik :9
Spor Salonu :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :740
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler : 08:30 - 11:45 ( 4 Ders ) 12:40 - 15:00 ( 3 Ders ) - Cuma 08:30-12:30 ( 5 Ders ) - 13:30-15:00 (2 Ders )
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer(Kömürlü)
Servis : Servis yoktur. Ulaşım özel araçlarla ve gruplar halinde öğretmen arkadaşlarla gerçekleştirilmektedir. İlçemizde farklı Kamu Kurumlarından da Kırşehir´den geliş gidiş yapan personel bulunmaktadır.
Ulaşım : Kırşehir merkezden gelen öğretmen grupları vardır, öğretmenlerimizin geneli 2017-2018 itibariyle Kırşehir Merkezde ikamet etmekte olup geliş gidiş yapmaktadırlar. Okulumuz ve İlçemiz Kırşehir Merkeze 38-40 km mesafede olup, ulaşım sorunu olmamaktadır.
Yerleşim Yeri : İlçemizde evler genelde sobalı olup, kaloriferli evlerde bulunmaktadır. Aynı zamanda askeriyenin ve emniyetin lojmanlarında da boş daire bulunmaktadır. Kiralar 400-600 TL arasında değişmektedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde olup , Aksaray iline 90 km uzaklıktadır. Kırşehir merkezden gelen ayrı gruplar vardır, öğretmenlerimizin geneli 2017-2018 itibariyle Kırşehir Merkezde ikamet etmekte olup geliş gidiş yapmaktadırlar. Okulumuz ve İlçemiz Kırşehir Merkeze 38-40 km mesafede ve ulaşım sorunu yaşanmamaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :